Компанията Tesla започна изграждане на  завод за мощни акумулаторни батерии

...
Компанията Tesla започна изграждане на  завод за мощни акумулаторни батерии
Коментари Харесай

Tesla прави в Шанхай първият си завод за батерии Megapack извън САЩ за близо 204 млн. долара

Компанията Tesla стартира създаване на  завод за мощни акумулаторни акумулатори Megapack в Шанхай, оповестява организация Синхуа. По-рано беше обявено, че всеобщото произвеждане, в предприятието след стартирането му в употреба, би трябвало да стартира през първото тримесечие на 2025 година Този цех за акумулатори Megapack ще бъде първият на Tesla отвън Съединените щати.

Според администрацията на пилотната зона за свободна търговия на област Линганг, където ще бъде ситуирано предприятието, размерът на вложенията в плана ще бъде към  203,9 милиона $. Общата повърхност на завода ще бъде 200 хиляди квадратни метра.  По-рано беше обявено, че плановият потенциал на предприятието ще бъде до 10 хиляди Megapack годишно, което се равнява на 40 GWh сила. Megapack е мощно устройство за предпазване на сила, което разрешава да се стабилизира електрическата мрежа и да бъдат предотвратени спирания в нейната работа.

В Шанхай в този момент към този момент има цех за произвеждане на електрически транспортни средства на Tesla. Споразумението за построяването му беше подписано през юли 2018 година Първата фаза на завода, ситуиран в област  Лингаг на Шанхайската пилотна зона за свободна търговия, беше приключена единствено за една година до края на 2019 година Общата инвестиция в плана ще бъде към около $7 милиарда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР